Προαστιακή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα Μουδανιά

Προαστιακή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα Μουδανιά

Προς Υπουργό:

- Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

Στον αέρα βρίσκεται ο σχεδιασμός για την προαστιακή σιδηροδρομική γραμμή που θα συνδέει το Αεροδρόμιο της  Θεσσαλονίκης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» με την Επανωμή και τα Νέα Μουδανιά. Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο τότε Υπουργός Μεταφορών εξήγγειλε την καινούρια σύνδεση, όπως επίσης και την επέκταση του προαστιακού της Θεσσαλονίκης προς την Έδεσσα και το Κιλκίς. Η έλευση, όμως, της νέας ηγεσίας του Υπουργείου  δεν συνοδεύτηκε με ουσιαστικές παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο έργο. 

Η γραμμή αυτή θα ενισχύσει σε σημαντικό βαθμό την τουριστική κίνηση, καθώς η μεταφορά του όγκου των τουριστών θα διευκολυνθεί αρκετά, τόσο προς την Επανωμή όσο και προς τα Μουδανιά. Ακόμη η χάραξή της θα αποφορτίσει την οδική κίνηση που παρατηρείται προς το νομό Χαλκιδικής, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες και θα συμβάλλει στην επέκταση του αστικού ιστού της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα έργο αναγκαίο που η υλοποίησή του θα επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σε ποια χρονικά πλαίσια σκοπεύει να υλοποιηθεί η χάραξη της νέας προαστιακής γραμμής;

- Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει στην επέκταση του προαστιακού  της Θεσσαλονίκης προς την Έδεσσα και το Κιλκίς;